Majoritatea femeilor folosesc des lac sau ojă de unghii. Ni se pare un ritual de înfrumusețare absolut banal dar puțini știm la ce riscuri ne putem expune. Potrivit medicilor, oja dăunează grav sănătății. Elementele cancerigene prezente în lacurile pentru unghii te duc, de fapt, mai aproape de cancer.

În martie 2017 au fost achiziționate 59 de lacuri/oje de unghii în vederea analizării compoziţiei chimice a acestora. Studiile realizate de Asociaţia Pro Consumatori au scos în evidenţă încărcătura chimică ridicată a acestora. La realizarea studiului s-a avut în vedere identificarea substanțelor chimice din produsele analizate și prezentarea posibilelor efecte ale acestora asupra sănătății.

”Trăim într-o lume toxică, aceasta este realitatea tristă a zilelor noastre. Tot mai mulţi copii sunt expuşi acestui asalt toxic care ne înconjoară din toate direcţiile, constatând deseori că unghiile lor sunt făcute cu ojă. Cu toţii cedăm presiunilor celor mici, însă nu trebuie să uităm că întâi avem datoria de a ne proteja copiii, ferindu-i de produsele cosmetice îndoielnice care pot pune în pericol sănătatea lor.

Din nefericire, aprox. 13000 de substanţe chimice se utilizează în industria cosmetică şi numai 10% din acestea au fost evaluate în privinţa siguranţei”, declară medicul specialist pediatru Ingrid Ada Bălan, potrivit apc-romania.ro.

Nanoparticulele din ojă pot duce la afecţiuni precum atacul cerebral sau chiar cancerul unghiilor. 

În cazul în care pe etichetă apare unul dintre compușii următori, este bine să nu utilizați produsul respectiv (aldehida formică / formaldehyde, toluen / toluene, ftalați /  phthalates, rășina de formaldehidă / formaldehyde resine, camfor / camophor, parabeni /  parabens, trifenil fosfat / triphenyl phosphate).

Oricare compus din cele șapte categorii indicate este toxic pentru organismul uman.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *