La data de 08.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus, în urma a două acțiuni, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Astfel, în cadrul primei acțiuni s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, inculpatul T.C. a derulat o activitate constantă pe linia distribuirii de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (amfetamină) către un cerc de consumatori de pe raza municipiului Timişoara. Drogurile erau comercializate cu preţul de 30-40 lei/gramul de cannabis şi 70 lei/gramul de amfetamină.
La data de 08.07.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului T.C. cu ocazia efectuării unei noi tranzacţii cu amfetamină, iar ulterior, la perchezitia domiciliară efectuată la locuinţa acestuia a fost depistată o cantitate de aproximativ 60 grame de canabis.
În cadrul celei de-a doua acțiune , în cursul anului 2020, inculpatul E.E. , care se aproviziona cu droguri de la inculpatul C.Z., a derulat o activitate constantă pe linia distribuirii de droguri de mare risc (amfetamină) către un cerc de consumatori de pe raza municipiului Timişoara.
La data de 08.07.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului E.E. cu ocazia efectuării unei tranzacţii cu 100 gr. de amfetamina, iar ulterior, la percheziția domiciliară efectuată la locuința inculpatului C.Z. a fost depistată cantitatea de 500 gr. de amfetamină și 100 gr. de cannabis.
În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

DIICOT face precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *