”S-a spart buba” în PSD-ul lui Bădălău: primarul de Giurgiu - candidat al Pro România, pentru al treilea mandat!

Proiecte blocate, numeroase încercări ale PSD-iștilor de a-i ”pune bețe-n roate”, dezinteresul ”tandemului toxic Bădălău-Mina” față de municipiul reședință de județ – sunt câteva din motivele enumerate de primarul de Giurgiu, care a anunțat miercuri, printr-o scrisoare deschisă, că va candida pentru un al treilea mandat din partea Pro România. De menționat că organizația municipală PSD Giurgiu, condusă de primarul Barbu a obținut cele mai bune rezultate la alegerile trecute.

O scrisoare deschisă adresată giurgiuvenilor a apărut, miercuri, în oraș, o metodă prin care edilul municipiului, Nicolae Barbu, anunță că a decis să cadideze pentru un al treilea mandat, însă, de această dată, candidatura este din partea partidului Pro România.

La scurt timp după apariția scrisorii, primarul Barbu a dat mai multe explicații într-o emisiune la un post de televiziune local.

Barbu spune că, încă din 2016, a fost permanent sabotat de ceea ce el numește ”tandemul toxic” de la conducerea PSD Giurgiu: Bădălău-Mina, tandem ce a depus eforturi mari pentru a bloca proiectele municipalității. Totul, pentru ca Barbu să nu mai câștige un nou mandat, iar PSD-ul să aducă la Primăria Giurgiu pe cineva care să pună această primărie la dispoziția lui Bădălău – afirmă edilul de Giurgiu.

El dă ca exemplu faptul că numeroase proiecte depuse de municipalitate au fost –intenționat -”uitate prin sertare” în diverse ministere iar, de câteva luni, aceste proiecte au început să fie deblocate și să primească finanțare.

Barbu a amintit de un scandal între Primărie și Consiliul Judeean (susținut de Bădălău): încercarea de a trece în subordinea CJ Zona Liberă și operatorul de apă. După numeroase procese, Primăriei i-a fost dat câștig de cauză.

Nicolae Barbu spune că, în toți acești ani, pe Bădălău nu l-a interesat niciodată soarta municipiului Giurgiu, ”pentru el, centrul județului a fost permanent la Bolintin”. ”E păcat, însă, că aceeași optică o are și președintele CJ, Marian Mina, care este giurgiuvean, trăiește aici, în municipiu și, tot timpul în care PSD a fost la guvernare, nici el, și nici parlamentarii PSD nu au făcut nimic pentru municipiu!”

Și tot despre Bădălău, Barbu spune că și acum, după numirea sa la Curtea de Conturi ”umbra lui Bădălău bântuie prin județ… cheamă primarii la ordine, le face poze, se implică… e mai activ ca oricând!”

”Ieri, primarii PSD din județ au fost chemați să facă poze la sediul partidului… dacă PSD a  ajuns să ia primarii cu arcanul ca să-i fotografieze, înseamnă că acest tandem toxic Bădălău-Mina își cântă cântecul de lebădă și, în scurt timp, fiecare va ajunge acolo unde îi este locul: unul, în vamă – de unde a venit – și celălalt la Bolintin, unde se va ocupa de lucruri mai… domestice”- afirmă edilul de Giurgiu.

În aceste condiții, Nicolae Barbu declară că a decis să cadideze din partea Pro România, pentru că ”Victor Ponta este singurul politician care a făcut vreodată ceva pentru Giurgiu”.

”Nu ascund faptul că am primit propuneri de la toate partidele politice – unele, venite de la cel mai înalt nivel – ceea ce mă bucură și mă onorează… Am decis, însă, să susțin echipa Pro România pentru că o consider o construcție politică mult mai progresistă. În cei opt ani de când sunt primar, am făcut o politică liberală, de dezvoltare a orașului, dar pentru social-democrație, adică pentru bunăstarea oamenilor (a tuturor giurgiuvenilor, nu numai a unui segment).

Sunt convins că decizia mea va supăra o parte din adevărații PSD-iști, dar apelul meu către giurgiuveni este ca la alegerile locale să voteze OMUL, nu partidul, pentru că OMUL este garantul dezvoltării orașului”, a mai declarat edilul de Giurgiu.

Decizia primarului de Giurgiu, este, fără îndoială, o lovitură puternică la adresa PSD-ului, care pierde, astfel, cel mai mare bazin electoral și, în aceste noi condiții politice, este clar că PSD va pierde și Consiliul Județean, care va reveni, cu siguranță, liberalilor din Giurgiu.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *