Uruguay devenea în luna iulie 2017 prima țară din lume care vinde în farmacii canabis produs sub controlul statului în scopuri recreative. Chiar înainte de aceast și mai ales după, cercetătorii s-au întrecut în a evidenția la ce mai este bun canabisul.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din New Mexico, canabisul reprezintă o soluţie pe termen scurt pentru persoanele care suferă de depresie. Această afecţiune afectează aproximativ 1 din 5 adulţi din SUA şi adesea duce la alte afecţiuni. Precum cancerul, anxietate, schizofrenie, demenţă, diabet, boli cardiovasculare şi dureri cronice. Potrivit studiului, floarea de canabis poate fi eficientă în a oferi o ameliorare imediată a stării persoanelor care suferă de depresie, notează Forbes. „Concluziile sugerează că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea pacienţilor care utilizează canabis prezintă efecte antidepresive, deşi amploarea efectului şi amploarea experienţelor cu efecte secundare variază”, se mai arată în studiul oamenilor de ştiinţă americani.

După consumarea mugurilor de canabis

Cercetătorii au analizat 5.876 de rezultate raportate anonim de către 1.819 de persoane care au consumat canabis pentru tratarea depresiei. Totodată, specialiștii  au concluzionat că, în medie, pacienţii au raportat o îmbunătăţire a simptomelor la doar câteva minute după consumarea mugurilor de canabis în formă naturală, uscată.

Prin comparaţie, produsele farmaceutice convenţionale utilizate pentru tratamentul simptomelor depresiei prezintă primele efecte după câteva săptămâni sau chiar luni. Studiul relevă că potenţialele efecte secundare asociate cu aceste produse farmaceutice tradiţionale include: sedarea, agitaţia, anxietatea, demotivarea şi ideea suicidului. În prezent există multe forme de tratament disponibile, cu canabis, incluzând medicația orală și diverse forme de psihoterapie. Iar cercetătorii studiază în continuare potențialul canabisului medicinal în tratamentul depresiei.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *