PUTEREA a semnalat recent că renumitul restaurant al Armatei, din centrul Bucureștiului, a fost desființat de cabinetul Orban.

Motivul este unul incredibil și care va genera reacții surprinzătoare în rândul militarilor români. Potrivit informațiilor noastre, furnizate de mai mulți oficiali din Guvern și din Ministerul Apărării, restaurantul Armatei a fost desființat cu scopul de a se amenaja un club exclusivist doar pentru militarii și oficialii NATO, aflați în București sau în țară.

Trebuie precizat că, prin Hotărârea de Guvern nr. 487 din data 25 iunie 2020, semnată de premierul Ludovic Orban, și contrasemnată de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, se desființează Unitatea de Prestări Servicii și Alimentație a Ministerului Apărării Naționale, cu sediul în București, strada Constantin Mille, nr. 1. Practic, prin această hotărâre, Guvernul Orban a desființat cunoscutul restaurant al Armatei din centrul Capitalei, unde pe lângă militari era permis și accesul celor care nu erau cadre militare. Mai trebuie subliniat faptul că restaurantul Armatei a funcționat începând din 1951, într-unul dintre cele mai somptuoase saloane ale Palatului Cercului Militar Naţional, monument istoric de artă şi de arhitectură, ridicat din iniţiativa şi prin contribuţia financiară a ofiţerilor din Garnizoana Bucureşti. Incinta este formată din separeuri elegante, rotonde mascate de ample draperii de pluş, și balcoane cu feronerie baroc. Eleganţa personalului de serviciu şi ofertele culinare au constituit mereu o atracţie, inclusiv pentru străinii care vizitau România.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *