PRO ROMÂNIA a devenit în ultima perioadă un fel de „câine rău” pentru Guvernul PNL, pentru că suntem singura voce care mai are curajul să strige fără rețineri atunci când lucruri revoltătoare se întâmplă. Tăierile ilegale, defrișările necontrolate care au legătură directă cu campaniile de susținere financiară pentru PNL reprezintă un astfel de subiect. Ne aducem aminte cum premierul Ludovic Orban lua fără nicio jenă apărarea marilor companii străine care tăiau pădurile României afirmând că se derulează „o campanie profund dăunătoare” atunci când se prezintă filmulețe cu zeci și sute de camioane încărcate cu bușteni și plecând din România.

Mai recent, și ministrul Mediului, dl Costel Alexe, a afirmat că e „o campanie de fake news” atunci când sunt prezentate clipuri cu trenuri încărcate cu lemne părăsind România.

Cu alte cuvinte, toți suntem proști și nu vedem ce trebuie.

Doar că dlui Orban îi dau peste mâini realitatea și Comisia Europeană.

REALITATEA: În perioada 1 ianuarie 2020 – 10 aprilie 2020, 566.370,88 de metri cubi de material lemnos au ieşit prin punctele de trecere a frontierei de stat. În aceeaşi perioadă a anului 2019, au ieşit din România 307.345,33 de metri cubi de material lemnos. ADICĂ: exporturile de masă lemnoasă au fost aproape DUBLE în primele 4 luni ale acestui an față de anul trecut.

COMISIA EUROPEANĂ a avertizat, din nou, joi, România din cauza defrișărilor ilegale și a poluării aerului, în cadrul procedurilor de infringement deja lansate. Potrivit unui comunicat al executivului european, Comisia solicită României să combată exploatarea forestieră ilegală și să protejeze mai bine pădurile aflate pe siturile Natura 2000 de pe teritoriul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *