În ultimul raport al Departamentului de Stat al Statelor Unite privind traficul de persoane, România este din nou criticată, fapt pentru care se menține pentru al doilea an consecutiv supravegherea pentru lipsa de măsuri în gestionarea fenomenului infracțional.

Imediat după publicarea raportului, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a luat act de raportul Departamentului de Stat și este preocupat de combaterea traficului de persoane. În realitate, Vela a pregătit o mutare surprinzătoare, care va genera un scandal fără precedent, atât pe plan intern, dar mai ales pe plan extern.

Noua metodă: Desființare prin reorganizare!

Ministrul Mercel Vela le-a transmis colaboratorilor săi apropiați că, la începutul lunii septembrie, va face o reorganizare din temelii a Ministerului Afacerilor Interne. Unele dintre schimbări au ieșit în spațiul public, așa cum ar fi înființarea Poliției Animalelor sau unirea Jandarmeriei cu Poliția Locală. Dar, marile mutări urmează a fi făcute la Agenția Națională Antidrog (ANA) și Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Potrivit informațiilor noastre, Marcel Vela vrea să desființeze cele două agenții, care au fost înființate ca urmare a unor angajamente internaționale asumate de România.

„Vela vrea să desființeze ANITP, transformând-o într-un serviciu la IGPR, iar la ANA mutările sunt mai ample. Problemele de prevenire și combataere a traficului și consumului de droguri vor trece la Poliția Capitalei, iar cele de asistență socială vor ajunge la autoritățile locale. Din ANA va mai rămâne de doar un mic serviciu de monitorizare. Practic, prin desființarea celor două agenții, Vela dă liber la traficul de droguri și de ființe umane, ceea ce contravine tuturor angajamentelor internaționale asumate de țara noastră“, a precizat, pentru PUTEREA, un fost demnitar din Ministerul de Interne.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *