“Am văzut circa 20 de corpuri la pământ, erau zeci de răniţi şi animalele zăceau moarte lângă oameni”. Aceasta afirmă un martor, care şi-a pierdut într-un atac doi nepoţi şi are fiul rănit. Cine sunt vinovații?

Aproximativ 23 de civili au fost ucişi şi alţi zeci au fost răniţi după ce mai multe rachete au lovit luni o piaţă de animale vii în provincia Helmand din sudul Afganistanului. Guvernul afgan şi talibanii se acuză reciproc pentru acest atac, potrivit Reuters. Sute de localnici din districtele învecinate erau adunaţi în momentul atacului în acea piaţă amenajată în aer liber unde se comercializau oi şi capre.

După pandemie, terorism

Un purtător de cuvânt al guvernatorului din Helmand a afirmat că mai multe rachete trase de insurgenţii talibani au căzut în apropierea pieţei, ucigând civili, printre care şi copii. Aceasta în timp ce un purtător de cuvânt al talibanilor a spus că armata afgană a tras mai multe salve de mortier asupra pieţei şi locuinţelor din vecinătate, ucigând zeci de săteni. Unii localnici din provincia Helmand, care este un fief al talibanilor, afirmă că atacul a survenit în timpul unor lupte crâncene în zonele rezidenţiale din apropierea pieţei între militanţii talibani şi forţele de securitate guvernamentale.

Talibanii şi-au intensificat acţiunile violente împotriva guvernului afgan, deşi au semnat în februarie un acord cu SUA privind retragerea trupelor menit să înlesnească negocierile de pace. Se pare că odată cu “aplanarea” pandemiei, se intensifică terorismul

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *