Ion Țiriac a sărit, sâmbătă, în apărarea magnatului neamț Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator acuzat că, din cauza condițiilor precare de muncă și de cazare, a favorizat apariția unui focar COVID-19 în apropiere de Dortmund.

Milionarul român afirmă câ îl cunoaște pe Clemens Tönnies de 30 de ani și că acesta i-a trimis statele de plată ale mai multor muncitori români de la acel abator pentru a se convinge că aceștia sunt plătiți corect.

“Eu pentru omul ăsta bag mâna în foc! Uitați, eu am statele de plată, fără nume și date, bineînțeles, ale mai multor muncitori români de acolo. Neamțul îi respectă pe oamenii săi, eu rar am văzut un om atât de serios. E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum.

Clemens Tönnies e cel mai mare măcelar din Europa cu fabrica lui unde are mii de angajați și taie zeci de mii de porci. Își plătește oamenii din fabrică, mă refer la muncitori, cu salarii de 3.000 de euro spre 2.000 de euro. Vorbesc în sume nete, atenție! Ion Țiriac: Ion Țiriac spune că ”Tönnies mi-a explicat de multă vreme sistemul de la ei”, a spus Ion Țiriac pentru .

Aproape o mie de români, care lucreză la un abator din Germania, au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat Ministerul de Externe. Mai exact, sunt 996 de cetățeni români infectați.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *