O pacientă infectată cu noul COVID-19, internată în Spitalul TBC de la Stejăriş, reclamă condițiile din spital.

Carmen Zaharie spune că în salon nu are chiuvetă, iar pentru a ajunge la toaletă trebuie să treacă prin două saloane în care sunt paciente infectate. Ca să poată folosi coșul de gunoi trebuie să îl atingă, iar vasul de toaletă nu este curăţat. În plus, rar curge apă caldă la duș.

„Reuşesc să mă fac bine, dar trecând prin saloane cu femei bolnave, să nu iau încă o dată virusul. În ceea ce priveşte baia, mi-e teamă că de acolo aş putea să iau alte boli”, se plânge Carmen Zaharie, originară din Braşov.

Aceasta invită reprezentanţii autorităţilor locale să verifice la faţa locului condiţiile în care sunt forţaţi să stea bolnavii în spital.

„Domnii aceştia care conduc, care sunt gospodari, şi-ar aduce mama sau soţia într-un loc ca acesta? Să vină să vadă despre ce e vorba, să nu mai vorbească din statistici, din cifre, din bani cheltuiţi”, a mai spus pacienta.

Prefectul județului Braşov, Cătălin Văsii, recunoaște că ştie de condiţiile de la Stejăriş şi promite că, în câteva luni, spaţiile din spital vor fi renovate.

Până atunci însă, pacienţii cu noul coronavirus internaţi aici, dar şi medicii care îi îngrijesc, sunt nevoiţi să accepte situaţia.

„O parte din clădirile în care acesta (spitalul n.r.) îşi desfăşoară activitatea este proprietatea privată a unor persoane, iar Consiliul Judeţean plăteşte chirie. Se are în vedere transferul: tot ceea ce înseamnă Spitalul de Pneumoftiziologie să meargă în altă locaţie. Urmează să fie supuse unor reparaţii capitale”, a declarat acesta.

Ce este si mai trist, este ca nu este o situatie singulara, aceasta fiind regula general valabila in toate spitalele din tara… si este unul dintre motivele pentru care…mor oameni, pentru alte motive decat cele pentru care au venit la spital…

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *