Motorul de căutare a anunțat un pachet de îmbunătățiri ale protecției confidențialității, prin care deținătorii de conturi Google vor putea să-și protejeze și administreze mai ușor informațiile personale și sensibile. Și nu numai atât.

Datele privind locația, căutări și voce vor fi şterse la interval de 3 sau 18 luni. Apoi, va mai oferi acces mai ușor la modul Incognito: Anul trecut, Google a extins modul Incognito (în care serviciul nu reține date de utilizare) dincolo de browserul Chrome, către Search, Maps și YouTube. Acum modul Incognito este mult mai ușor de accesat: pentru a activa modul Incognito în oricare dintre serviciile Google în care este disponibil, utilizatorul trebuie doar să țină apăsat pe ”fotografia lui de profil” in Search, Maps sau YouTube.

De asemenea, vor exista sugestii privind o protecție a confidențialității mai bună. În contul Google există serviciul de verificare a setărilor de confidențialitate, în care utilizatorii pot vedea și administra setările legate de informațiile personale. De acum înainte, Google va oferi constant recomandări personalizate pentru a o protecție mai bună a confidențialității, precum și sfaturi utile în această zonă. În prezent, peste 200 de milioane de oameni fac aceasta verificare în fiecare an, potrivit startupcafe.ro. Și verificarea parolelor va fi îmbunătățită. În multe cazuri, oamenii utilizează aceeași parolă pentru mai multe conturi.

În perioada următoare

Conform unui studiu din 2019, 66% dintre locuitorii din SUA făceau acest lucru – adică o paolă la mai multe conturi. Pentru a remedia astfel de situații, Google oferă serviciul de ”Verificare a parolelor”, care analizează parolele salvate și spune utilizatorului care au fost compromise și îi oferă recomandări pentru a avea parole mai puternice și sigure.

În perioada următoare, serviciul de ”Verificare a parolelor” va fi parte din procesul de „Verificare a securității”, iar utilizatorii vor fi automat înștiințați dacă există riscul ca datele de autentificare au fost compromise și vor fi ajutați să-și schimbe parolele. Odată cu această integrare a ”Verificării parolelor” în contul Google și Chrome, Google va retrage extensia pentru Chrome dedicată verificării parolelor.

Pentru o mai bună gestionare

Acestea sunt doar câteva dintre schimbările pe care Google le efectuează, pentru o mai bună gestionare atât a motorului de căutare, cât și a datelor personale. De exemplu, anul trecut, Google a lansat funcția de auto-ștergere a datelor din ”Istoricului locației” și ”Activității pe Internet și aplicații”, prin care utilizatorii pot alege ca Google să șteargă constant datele privind locația, căutări și voce, la interval de 3 sau 18 luni. Începând de acum, prima dată când cineva activează ”Istoricul Locațiilor” și ”Salvarea activității pe Web și din aplicații”, funcția de auto-ștergere va fi automat setată la 18 luni. Utilizatorii pot opta să o dezactiveze sau să o seteze pentru un interval mai mic de ștergere – 3 luni. Pentru cei care aveau deja activate cele două funcții, setările nu se vor schimba. Însă aceștia vor primi înștiințări privind funcția auto-ștergere, astfel încât să își aleagă intervalul preferat în care datele istorice să fie eliminate.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *