ACLU a depus o reclamație împotriva forțelor de ordine din Detroit, SUA, pentru arestarea pe nedrept a lui Robert Williams.

Respectiv, atunci cand tehnologia de recunoaștere faciala DataWorks Plus l-a “potrivit” în mod incorect pe Robert Williams, folosind permisul său de conducere. Mulți critici ai tehnologiei de recunoaștere facială folosită de forțele de ordine avertizează în legătură cu părtinirea rasială a acestei tehnologii. Și cu faptul că poate duce la arestări pe nedrept. Autoritățile au arătat rezultatul final al recunoașterii faciale a lui Williams unui consultant de securitate din afara locului. Consultantul l-a identificat pe Williams drept vinovat, deși nu nicio legatură și a fost arestat.

Suspectul…potrivit pentru arestare

ACLU susține că tehnologia DataWorks nu-i poate deosebi pe oamenii de culoare! Și că întregul sistem a fost alterat de presupunerile organelor de ordine care credeau că tehnologia de recunoaștere facială a “produs” suspectul potrivit pentru arestare. Aceasta este considerată prima arestare pe nedrept, cunoscută în Statele Unite, bazată pe recunoașterea facială, potrivit ACLU. Arestarea pe nedrept pare să se datoreze parțial unei erori umane.

Robert Williams a declarat pentru Washington Post că îl îngrijorează această tehnologie, chiar dacă s-ar fi dovedit exactă. Pentru că nu dorește ca fiicele sale “să intre într-o bază de date și să fie interogate în viitor, atunci când acestea sunt observate participând la un protest împotriva unui guvern”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *