Studenții din toate țările Uniunii Europene, inclusiv din România, dar cu excepția Irlandei, nu vor mai beneficia de tarifele reduse aplicate studenților din Anglia, nici de accesul la împrumuturi pentru studenți, beneficii de care aveau parte cât timp Marea Britanie era membră a UE.

Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Londra, printr-o declarație scrisă depusă în Parlament de ministrul de stat pentru Universități, Michelle Donelan. Studenţii din UE care doresc să studieze la o universitate din Anglia vor trebui să plătească taxe mai mari de şcolarizare, la fel ca alţi studenţi străini. De fapt, această măsură era prevăzută și înainte de pandemie, deoarece universitățile britanice au avertizat că, dacă tarifele aplicate studenților europeni vor crește, foarte mulți vor renunța la planurile de studii în Anglia.

Începe din anul academic 2021-2022

Mai mult, studenţii internaţionali reprezintă o sursă importantă de venit pentru universităţile britanice. Aceştia plătesc adesea dublu – chiar mai mult în cele mai prestigioase instituţii de învăţământ – faţă de 9.250 de lire sterline cât achită britanicii, o taxă valabilă până acum şi pentru studenţii din ţările UE, potrivit agerpres.ro. Decizia se va aplica începând cu studenții care încep cursurile din anul academic 2021-2022 și nu îi va afecta pe studenții care încep cursurile în anul 2020-2021.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *