Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni seară că persoanele infectate cu Covid-19 vor petrece mai puțin timp internate în spital, dacă nu au simptome.

Ministrul Tătaru a precizat că marți va semna un ordin în acest sens, prin care persoanele cu Covid-19, dar care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice, vor fi internate în spital timp de 10 zile. Dacă rămân asimptomatice sau cu simptome ușoare și după 7 zile, în a 10-a zi vor fi externate și izolate la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.Pacienții asimptomatici vor fi testați la 7 zile de la internare

„La propunerea grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătății, grupului științific care se ocupă de evaluări, mâine (marți-n.r.) vom semna un ordin de ministru prin care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic ușor va beneficia de o internare de 10 zile, în a 7-a zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la 10 zile să meargă acasă, dacă este pozitiv, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la cei asimptomatici nu am avut simptome, la 10 zile va pleca acasă, cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție televizată.

Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.523 persoane au decedat. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11 decese și 246 de cazuri noi. 

Măsura de reducere a perioadei de spitalizare în cazul pacienților cu Covid-19 vine după ce multe spitale din București și din țară au atras atenția asupra faptului că nu mai au paturi libere, iar rata îmbolnăvirilor crește alarmant, pe seama faptului că românii nu respectă măsurile de distanțare socială și igienă. 

Prof. dr. Alexandru Rafila a precizat luni, la Antena 3, că România se află pe locul trei în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența cumulată cu 17 cazuri la un milion de locuitori, media europeană fiind de 13. În ceea ce privește creșterea accelerată doar Suedia și Portugalia ne depășesc. Spre exemplificare, Italia a învins pandemia și are acum o incidență cumulat de 5, adică cinci îmbolnăviri la un milion de locuitori.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *