”Prelungirea stării de alertă

România parcurge, odată cu criza sanitară, una dintre cele mai profunde crize democratice din ultimii 30 de ani. Avem un Guvern care calcă în picioare orice norme de drept, orice limite constituționale. Este un dispreț atât de evident, pe care nu cred că l-am mai văzut la vreun partid, nici măcar la PDL, pe vremuri.

Subiectul îl cunoaștem: prelungirea stării de alertă, cu toate argumentele pro și contra pe marginea deciziei. O decizie care ar fi trebuit, în ultimă instanță, să aparțină Parlamentului României. Guvernul PNL – Orban a ignorat, însă, această obligație și a trimis Parlamentului doar decizia de prelungire „spre informare”. Probabil unul dintre cele mai grosolane abuzuri de putere din istoria democrației românești. Vorbim de o încercare de „fentare” a Parlamentului într-o chestiune care privește, din nou, RESTRÂNGEREA DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE ale oamenilor, lucru despre care Constituția îl prevede explicit. Iar apoi, deciziile Curții Constituționale l-au explicat în mai multe rânduri când au mai existat încercări de acest gen.

Joi, la ultima conferință de presă, senatorul Adrian Țuțuianu v-a vorbit despre argumentele pentru care PRO ROMÂNIA consideră că nu mai putem prelungi starea de alertă. Românii nu mai pot fi tratați ca niște cobai ai unui Guvern preocupat exclusiv de alegeri electorale și tunuri financiare și angajări ale tuturor rudelor prin ministerul dlui „Grindă”. Românii nu mai pot fi cobaii unui BLAT între PSD și PNL, blat care s-a (re)confirmat joi.

Pro România a solicitat, miercuri, încetarea de drept a stării de alertă şi a propus un proiect de hotărâre în acest sens. A fost, dacă vreți, o mutare a lui Victor Ponta care i-a forțat pe cei de la PSD să se descopere. Ceea ce au și făcut, joi, când Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde PSD are majoritatea, au respins propunerea Pro România privind încetarea de drept a stării de alertă. Mai e nevoie de alte explicații?

Eu cred că nu și cred că românii au înțeles că jocul ăsta cinic al PNL (ajutat de PSD) îi va afecta pe termen mediu și lung. România falimentează în fiecare zi care mai trece cu acești impostori la putere. Nu se vorbește de repornirea economiei, nu se vorbește de batjocura la adresa celor din HoReCa, nu se vorbește de locurile de muncă afectate. Dar vorbim despre alegeri și despre cum ar putea PNL să guverneze și după luna decembrie. Iar PSD pare foarte hotărât să-l ajute în acest sens.

Suspendarea Concursului de Titularizare

Nu cred că greșesc cu nimic dacă spun că, în momentul de față, avem în Guvern unul dintre cei mai slabi miniștri ai Educației din istoria acestui portofoliu. Gafele uriașe, modul aproximativ în care doamna Anisie reușește să lege 2 idei, bulibășeala totală din sistem, batjocura incredibilă la adresa profesorilor, elevilor și părinților o descalifică pe această doamnă. Îmi pare rău, dar este total incompetentă pentru scaunul pe care îl ocupă.

Ultima bătaie de joc patronată de dna Anisie s-a întâmplat săptămâna trecută, respectiv suspendarea Concursului de Titularizare, o bătaie de joc la adresa a 27 de mii de profesori și viitori profesori.

Vă prezint și eu câteva date despre acest dezastru, așa cum a fost au fost ele consemnate pe un site de specialitate:

• Pe 17 iunie 2020 ministrul Educației semnează un ordin prin care suspendă Titularizarea, concursul național de angajare în sistemul de învățământ, cu doar câteva ore înainte ca acesta să înceapă. Pe 18 iunie 2020 era programat debutul etapei de înscriere – profesorii depuneau cererile și dosarele la inspectorate.

• Ministrul nu spune nimic despre acest act normativ semnat. Nici Monica Anisie, nici Ministerul nu anunță modificarea, ordinul nu este publicat în Monitorul Oficial. Profesorii semnalează acest lucru și așa ajunge să fie publicat la ora 20.00.

• După 3 ore, la ora 23:00, ministrul Monica Anisie publică pe contul său de Facebook următorul mesaj politic, care, în esență, spune că din cauza unui amendament introdus de PSD în Legea nr.55/2020 (legea care descrie măsurile din perioada stării de alertă) s-a ajuns la suspendare.

O scuză jenantă din partea unui ministru jenant. Legea a fost adoptată în data de 13 mai și promulgată de președintele Iohannis pe 15 mai. Deci cu 34 de zile înainte ca ministrul să ia decizia suspendării Concursului!!!

Nici dna Anisie, nici dl Iohannis când a promulgat legea, niciun om din tot Guvernul Orban n-au scos un cuvânt timp de 34 de zile, cum că ar fi o problemă cu Titularizarea. A vorbit dna Anisie cu 2 ore înainte de începutul înscrierilor. Este absolut HA-LU-CI-NANT!

Acest Guvern a cerut stare de alertă, a cerut prelungirea ei, toate implicațiile erau cunoscute la nivel politic și, cu toate acestea, au preferat să nu spună un cuvânt și să-și bată joc în cel mai umilitor mod cu putință de aproximativ 27.000 de profesori și viitori profesori. Nici nu vreau să mă gândesc ce e pe capul acestor oameni și cum au fost lăsați, pur și simplu, de izbeliște.

Este o rușine națională pentru acest Guvern și pentru acest portofoliu al Educației ca dna Anisie să mai rămână ministru fie și pentru o zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *