Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă, în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Tulsa (Oklahoma), că a cerut autorităţilor sanitare să încetinească ritmul de depistare pentru Covid-19, deoarece acest lucru duce la creşterea numărului de cazuri descoperite în SUA, cea mai lovită ţară din lume din pricina pandemiei, scrie News.ro.

“Iată partea proastă: când există acest volum de testări, găsim mai mulţi oameni, descoperim mai multe cazuri. Aşa că i-am spus echipei mele “Reduceţi ritmul de testare!”. Ei fac teste, şi iar teste…”, a spus Trump, fără să explice dacă vorbeşte serios sau nu, admiţând totuşi că testarea este “o armă cu două tăişuri”.

“El glumea evident pentru a denunţa relatarea mediatică absurdă”, a adăugat, sub anonimat, un responsabil de la Casa Albă pentru AFP.

Şase membri ai echipei de campanie a lui Trump au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 şi plasaţi în carantină cu câteva ore înainte de miting. Pâ nă acum, Oklahoma a înregistrat o creştere a cazurilor depistate.     

Statele Unite este cea mai afectată ţară de noul coronavirus, cu mai mult de 2,2 milioane de cazuri şi aproape 120.000 de morţi la aproape 330 de milioane de locuitori.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *