In noaptea dintre 20 spre 21 iunie a.c., 81 de polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au constatat mai multe încălcări ale normelor legale în vigoare la mai multe cluburi și restaurante din Capitală. 

Echipelele mixte de control au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 171.000 de lei.

Ieri seară, polițiștii Capitalei, împreună cu inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București, precum și comisari ai Comisariatului Pentru Protecția Consumatorilor București au desfășurat o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum respectarea altor acte normative în vigoare. 

În urma acțiunii ce a vizat 9 cluburi și restaurante din municipiul București, echipele mixte de control au aplicat 23 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 171.000 de lei, iar la o societate comercială activitatea a fost suspendată pentru 10 de zile până la igienizarea spațiului pe care îl gestionează.

Totodată, la un local au fost descoperite și retrase aproximativ 27 de kg produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, iar la un alt local au fost confiscate peste 17 kg de produse alimentare de origine animală care nu prezentau elemente de identificare.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate și pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor precum și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice și încălcarea legislației privind paza și protecția bunurilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *