România a absorbit în ultimele șase luni două miliarde de euro din fonduri europene, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, informează Agerpres.

Premierul Orban a precizat că în decursul celor șase ani care au precedat guvernarea PNL au fost atrași 6 miliarde de euro.

„Referitor la fondurile europene, obiectivul nostru este să creştem absorbţia fondurilor europene. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, de şase luni şi ceva, noi am reuşit să absorbim fonduri europene în valoare de două miliarde de euro. Trebuie comparate aceste şase luni cu cei şase ani în care noi nu am fost la guvernare şi în care s-au absorbit şase miliarde”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că obiectivul guvernului este să utilizeze banii europeni puși la dispoziția României cât mai eficient, „să putem să finanţăm proiecte de investiţii, să putem să finanţăm programe către companii, să putem să finanţăm programe care sunt adresate către angajaţi, programe de protecţie socială, de dezvoltare locală şi regională, programe fundamentale pentru dezvoltarea României”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *