Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a informa Legislativul privind prelungirea stării de alertă reprezintă „o șmecherie foarte ieftină”: „Domniile lor nu dorm noaptea pentru a găsi chichițe ca să evite rolul Parlamentului”.

„Se amână, pentru că ceea ce a făcut Guvernul e o șmecherie foarte ieftină. Domniile lor nu dorm noaptea pentru a găsi chichițe ca să evite rolul Parlamentului, crezând că Parlamentul nu mai trebuie să încuviințeze și doar Guvernul ia decizia prin HG. E o mare prostie și avem argumente juridice clare. Starea de alertă beneficiază de același regim juridic și în primul ciclu, și al doilea, care poate fi numit prelungire, dar natura juridică a instituției stării de alertă nu se schimbă (…) și ciclul al doilea al stării de alertă tot cu încuviințarea Parlamentului trebuie să aibă loc”, a declarat pentru MEDIAFAX Titus Corlățean.

El a spus că procedura este doar amânată, că hotărârea Guvernului este în vigoare „până la momentul în care Parlamentul se pronunță”.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, miercuri dimineață, că, deocamdată, nu va fi dat vot pe hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă.

Guvernul specifică faptul că hotărârea de prelungire a stării de alertă a fost transmisă „spre informare”.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *