Universitatea Valahia din Târgoviște semnează contract de asistență juridică cu un birou de avocatură fără respectarea procedurilor legale.

Zilele acestea, rectorul UVT din Târgoviște a semnat un acord de colaborare intre UVT si un Cabinet de Avocatură din Târgoviște, fără respectarea procedurilor legale respectiv viza consilierului juridic al UVT. Precizăm că UVT dispune de un Oficiu Juridic format din doi consilieri juridici. Cu toate acestea pentru reprezentarea Universitatii in instanță s-a considerat oportună externalizarea reprezentarii UVT in instanță.

Nu ar fi fost o problemă in conditiile in care se respecta procedurile de selecție si contractul avea acordul consilierilor juridici angajati ai UVT.

Surse din interior au precizat pentru StiriMuntenia faptul că această externalizare și selectie al acestui cabinet, dar si momentul ales ar coincide cu faptul ca pe data de 22 iunie doamna rector al UVT are proces la Curtea de Apel București cu Ministerul Educatiei si Cercetării care a chemat-o in instanta pentru a-i anula titlu de conferentiar universitar obtinut din cate se pare in mod fraudulos.

Contactată telefonic de redactia noastra, doamna rector Laura Monica Gorghiu, a confirmat informația noastră privitoare la faptul că a externalizat serviciul de reprezentare juridică, însă a refuzat să ne răspundă la alte intrebari pe motiv că nu dorește sa discute la telefon si ca ne așteaptă când are audiențe, peste 7 zile, adică după data de 22 cand se prezintă la instanță.

Vom urmări desfășurarea in continuare a evenimentelor, suntem curiosi dacă firma de avocatură cu care a semnat o va reprezenta pe doamna rector si in nume personal in proces cu MEC.

Sursa:stirimuntenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *