Guvernul a adoptat în ședința de marți hotărârea pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând de miercuri, dată de la care vor fi ridicate mai multe restricții.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru:

”Grădinițele, creșele și after-scool-urile își reiau activitatea pe parcursul verii. Se reia activitatea în sălile de fitness. Se reia activitatea în mall-uri, ca spații de vânzare.

Luăm aceste decizii în măsura în care putem avea și măsuri / precauții în acest sens. După multe discuții, se reiau slujbele în interiorul bisericii. La tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate reguilile. Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlniri private afară – cu maxim 50 de persoane”

Raed Arafat:

”Există semne că situația se poate deterioa oricând dacă nu se respectă măsurile stabilite , precum purtarea măștilor. Printre măsuri se numără și redeschiderea unor puncte de frontieră. Transportul aerian – se va emite period lista țările unde urmează să fie reluate zborurile sau eventual să fie întrerupte. INSP va stabili săptămânal lista”

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *