Fostul multiplu campion în Formula 1, germanul Michael Schumacher, va suferi o nouă intervenţie chirurgicală pentru tratamentul cu celule stem, la şase ani şi jumătate de la gravul accident de schi care l-a lăsat ca o “legumă”, scrie presa italienă, citată de Agerpres. De atunci se cunosc foarte puţine lucruri despre starea de sănătate a lui Schumi.

Schumacher (51 de ani) a urmat deja un tratament medical anul trecut la Paris efectuat de chirurgul specializat în intervenţii coronariane Philippe Menasche care se va ocupa şi de noua operaţie. Medicul spune că obiectivul intervenţiei care urmează a avea loc este de a ”regenera sistemul nervos central” al lui Schumacher. În declaraţiile publicate de Contro Copertina, neurochirurgul italian Nicola Acciari a spus că Schumacher suferă de atrofie musculară şi osteoporoză din cauza imposibilităţii activităţii fizice.

Michael Schumacher s-a trezit din comă la şase luni după accident. De la clinica unde era internat a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne (Elveţia) şi de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată de soţia pilotului, Corinna, pentru a-i oferi îngrijirile de care are nevoie.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *