Cum de s-a reușit: Încetează supravegherea prin telefoanele mobile ÎN ISRAEL

Ocolind parlamentul în martie, când epidemia se extindea, guvernul israelian a aprobat reglementări de urgenţă care autorizau folosirea tehnologiei de supraveghere a telefoanelor mobile a Shin Bet, utilizată de obicei în scop antiterrorist.

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a oprit urmărirea prin telefoanele mobile a purtătorilor de coronavirus, după cum a declarat o sursă oficială, invocând succesul alternativelor la controversata metodă de limitare a cazurilor contagioase cauzate de pandemie, potrivit Reuters.

Grupuri de apărare a vieţii private au contestat în justiţie această măsură în timp ce deputaţii discutau ratificarea sa. Potrivit unui oficial israelian, supravegherea prin telefoanele mobile a fost stopată în urma unei reuniuni ministeriale de luni, la care directorul Shin Bet, Nadav Argaman, a argumentat că metoda nu este necesară întrucât epidemia a dat înapoi graţie altor contramăsuri.

A dorit să-i fie păstrat anonimatul

“Aceasta (supravegherea) va fi reluată doar dacă va exista un mare focar, moment în care ar fi necesară o lege de urgenţă în parlament”, a indicat oficialul, care a dorit să-i fie păstrat anonimatul, conform Agerpres. Israelul a raportat până în prezent 18.091 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 299 de decese, la o populaţie de 9 milioane de locuitori.

Un acces de noi infectări l-a determinat luni pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să încetinească măsurile de redeschidere de şcoli şi magazine.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *