Hackeri susţinuţi de statul chinez au atacat informatic membri ai campaniei prezidenţiale a democratului Joe Biden, a declarat joi un oficial al Google din domeniul securităţii.

Acesta a spus şi că hackeri din Iran au atacat recent conturile de email ale staffului de campanie al preşedintelui republican Donald Trump, transmite Reuters, conform news.ro.

Anunţul, făcut pe Twitter de şeful Grupului de Analiză a Riscului al Google, Shane Huntley, este cel mai recent indiciu al modului în care spionii digitali iau în mod regulat ca ţintă politicieni de top.

Huntley a spus că ”nu există niciun semn de compromis” din partea ambelor campanii.

Tentativele iraniene de a accesa emailurile unor oficiali ai campaniei lui Donald Trump au mai avut loc în trecut. Anul trecut, Microsoft anunţat că un grup numit Charming Kitten a încercat să acceseze conturile de email ale unei campanii prezidenţiale, surse declarând că este vorba despre campania preşedintelui Trump.

La începutul acestui an, compania Area 1, specializată în riscuri de spionaj, a anunţat că hackeri ruşi au avut ca ţintă companii cu legături cu firma ucraineană de gaze la care fiul lui Joe Biden a făcut marte din consiliul de administraţie.

Google a refuzat să dea detalii, în afară de cele oferite de tweeturile lui Huntley, dar informaţia este un semn de cât de sensibili au devenit americanii la eforturile de spionaj digital care au ca ţintă campanii politice.

”Am trimis utilizatorilor ţintă avertismentul nostru referitor la un atac susţinut de un guvern şi am transmis informaţiile autorităţilor federale de aplicare a legii”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Campaniile Trump şi Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de informaţii. Ambasada chineză la Washington nu a răspuns imediat solicitării de comentarii. Misiunea iraniană la Naţiunile Unite din New York nu a răspuns imediat mesajelor din partea Reuters.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *