Un clip de 58 de secunde prezintă imagini aeriene ale satului plutitor Cai Beo din Golful Lan Ha, situat la circa 10 kilometri sud-vest de faimosul golf Ha Long, cunoscut turiştilor pasionați de Vietnam.

Filmulețul postat de Leonardo DiCaprio pe contul său de Instagram, în care actorul face apel la încetarea poluării într-un cunoscut golf vietnamez a depăşit zilele acestea pragul de 1 milion de vizualizări, potrivit DPA. “Acest sat tradiţional de pescuit din Golful Lan Ha, Vietnam, pluteşte pe apele de smarald printre nişte luxuriante formaţiuni carstice calcaroase”, spune DiCaprio în comentariul care însoţeşte filmuleţul. “Sătenii depind de mare pentru supravieţuire şi îşi câştigă traiul din pescuit, acvacultură şi turism. Pare un paradis, însă modul lor unic de viaţă este ameninţat de apele reziduale, de poluarea cu plastice, de activităţile turistice nesustenabile şi de schimbările climatice”, adaugă actorul.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=298vRHVT8aE

Nu e clar

“Pentru ca Golful Lan Ha să rămână un loc de trăit şi de vizitat, turiştii trebuie să aibă grijă să-şi reducă impactul asupra mediului atunci când îl vizitează – dacă îl vizitează”, a subliniat actorul. Nu e clar dacă DiCaprio a vizitat vreodată golful, însă mesajul filmuleţului se aliniază interesului acestuia pentru problemele legate de mediu. În 2014, vedeta a fost numită mesager al păcii pentru Organizaţia Naţiunilor Unite, rol pe care l-a folosit în mod regulat pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

În 2017, responsabilii din oraşul Ha Long au declarat presei locale că două tone de gunoi sunt aruncate zilnic în golful cu acelaşi nume. Responsabilă pentru această poluare fiind majoritar industria turistică.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *