Mall-urile din întreaga țară ar putea fi deschise din 15 iunie, însă fără cinematografe și locuri de joacă. Și cu reguli stricte pe care trebuie să le respecte miile de clienți și angajați.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul economiei care s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții centrelor comerciale.

Românii obișnuiți să-si petreacă vremea la mall, abia așteaptă deschiderea lor.

Femeie: “După 15, să speram, că am inebunit. În mall mai vedeam și noi distracție, beam un suc, stăteam la măsuță”

Reporter: ”Când o să mergeți prima data în mall ce o să vă cumpărați?”

Femeie: “Ah, nici nu stiu, cred că ceva care o să mă capteze.”

Băiat: “Fast-foodurile erau mai interesante în mall.”

Ce reguli vor trebui respectate în mall

În toate mall-urile vor fi implementate reguli strice. Vor exista circuite de intrare și ieșire, astfel încât oamenii să nu se intersecteze.

Atunci când vom intra într-un mall, va trebui să ne dezinfectăm pe tălpi, ne va fi măsurată temperatura corpului și vom purta mască de protecție.

În interior, vom putea înainta respectând marcajele trasate, adică va trebui să păstrăm distanța de 2 metri între noi și persoanele din jur.

Câte persoane vor putea sta la o masă

Accesul va fi limitat atât în interiorul centrului comercial, cât și în magazine. Schimbări vor avea loc și în zona restaurantelor.

Mesele vor fi aranjate în așa fel încât distanța dintre persoane să nu fie mai mică de 2 metri. La unele mese se pot așeza chiar și 3 persoane, însă doar dacă fac parte din aceeași familie.

Măsurile care vizează mall-urile sunt încă analizate de autorități.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: “Chiar operatorii le discută, pentru că au măsuri deja implementate în alte state și le discută cu ministrul sănătății. Dar în primul rand trebuie să le armonizeze din punct de vedere sanitar. Nu o să deschidem cinematografele și locurile de joacă pentru că acolo este riscul de infectare mai mare.”

Primele care s-au deschis au fost centrele comerciale care au mai puțin de 15.000 de metri pătrați, dar și magazinele cu ieșire la stradă, pe 15 mai.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *