VIOLENȚE ÎN AMERICA. Los Angeles, Philadelphia și Atlanta, interzic circulația pe timpul nopții

Metropolele americane Los Angeles, Philadelphia şi Atlanta, fac parte din marile oraşe care au anunţat, sâmbătă, interdicţia de a circula pe timpul nopţii, cu scopul de a stăvili manifestaţiile violente care au izbucnit pe întreg teritoriul Statelor Unite, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Interdicţii similare au fost introduse în statul Kentucky, în special în Louisville, în contextul în care Statele Unite continuă să fie zguduite de manifestaţii violente şi revolte după moartea lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani decedat luni la Minneapolis (nord) în cursul unei interpelări poliţieneşti şi devenit noul simbol al brutalităţii poliţiei împotriva acestei comunităţi.

De asemenea, poliţişti în ţinută specială au acţionat, sâmbătă seară, împotriva manifestanţilor care încălcau interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la Minneapolis, trăgând cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a-i îndepărta de un comisariat.

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a condamnat, duminică, violenţele care au izbucnit pe teritoriul Statelor Unite, considerând în acelaşi timp că americanii au dreptul să demonstreze împotriva brutalităţii poliţiei, relatează AFP.

„A manifesta împotriva unei astfel de brutalităţi este un drept şi o necesitate. Este o reacţie eminamente americană”, a declarat candidatul democrat, potrivit unui comunicat. „Dar incendierea oraşelor şi distrugerea gratuită nu sunt. Violenţa care pune în pericol vieţi nu este”, a subliniat el.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *