Vară cu temperaturi-RECORD în România. Experții explică aceste fenomene meteo extreme

Anul acesta ne-am putea confrunta cu temperaturi mai mari decât cele obişnuite pentru această vară, a spus, la Antena 3, Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.

“E posibil să avem din nou un an record în ce priveşte temperatura. 

Creşterea temperaturii prognozată pentru această vară poate duce la intensificarea anumitor fenomene”, a spus Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Aceste creşteri ale temperaturi pot fi însoţite şi de fenomene severe.

“Centrul european de fenomene severe a prognozat pentru această vară şi o creştere a temperaturii care poate şi duce la fenomene severe”, a precizat Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.De ce avem furtuni şi tornade în ultima perioadă

Furtunile din aceste zile sunt normale pentru această perioadă, când se încheie primăvara şi vine vara, spune un expert în fenomene meteo extreme.

“În această perioadă ar trebui să ne aşteptam la fenomene meteo extreme: grindină, vijelii, vânt, poate şi tornade.

Trecerea de la primăvară la vară duce la o instabilitate atmosferică asociată cu furtuni ce pot conduce la fenomene extreme.

Ne putem aştepta la astfel de fenomene şi în zilele următoare, sunt relativ obişnuite pentru lunile mai şi iunie, mai ales dacă vorbim de grindină şi tornade”, a mai spus Bogdan Antonescu.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *