Când vom putea renunța la măștile de protecție? Ministrul Sănătății face anunțul

În România, precum și în multe țări din Europa, pandemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă, așa că încep să se discute din ce în ce mai multe măsuri de relaxare. Astfel, apare inclusiv întrebarea: Când vom putea renunța la măștile de protecție?

”Dacă totul merge bine, în august ne-am putea întoarce la o viață de cvasi-normalitate”, a punctat ministrul Sănătății. Tot atunci s-ar putea renunța chiar la măști. Într-un interviu pentru Digi24, Nelu Tătaru a explicat că ar putea interveni și o situație contrară. A detaliat, anunțând că restricțiile ar putea reveni.  „Noi avem instrumentele, avem normele, avem ordinele de ministru, dar populaţia trebuie să respecte aceste norme”, a spus Nelu Tătaru.

Circa 20.000 de îmbolnăviri ar putea fi bilanțul pandemiei de coronavirus în România. Părerea este chiar a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. 

„Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a arătat ministrul.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *