Vela anunță noile REGULI: Cum se vor desfășura petrecerile, intrarea și ieșirea din țară după 1 IUNIE

Marcel Vela a efectuat, vineri după-amiază, o vizită la Vama Nădlac, unde a făcut o serie de precizări despre noile relaxări de care se vor bucura românii, de la 1 iunie. Vela a anunțat că dacă numărul de cazuri de coronavirus nu va crește, de la 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare a restricțiilor.

”Până pe 1 iunie vor apărea și ordinele comune ale miniștrilor, fie că e zona sportivă, fie că e cea a economiei, sau în zona plajelor. De luni, există perspectiva de a implementa o a doua relaxare.

În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă. Trebuie să respectăm condițiile, pentru ca de pe 15 iunie să trecem la o nouă etapă de relaxare.

La evenimentele private, în spațiu deschis, numărul participanților este de 16 persoane. În cele din spațiile închise, din case sau apartamente, numărul permis este de 8 persoane.

Dacă cinematografele au grădină de vară, e un eveniment cultural și e spațiu deschis, e asimilat zonei culturale, sunt permise proiecțiile de filme.

De azi, intrarea în Ungaria se poate face la orice oră, iar din această seară și intrarea în România va fi permisă la orice oră, nu va mai fi acel blocaj făcut de autoritățile maghiare.”, a declarat Marcel Vela

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *