Licitație de 5.000.000 de euro la CJ Giurgiu - trucată de finul lui Bădălău pentru „Maradona” și pentru prietenul lui Bădălău jr. -, în vizorul DNA

PUTEREA a semnalat anul trecut, de mai multe ori, că președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, cunoscut și sub numele de Scheletu’, finul baronului PSD Niculae Bădălău, a regizat trucarea unei licitații privind atribuirea, pe patru ani, a serviciului de catering destinat asistaților sociali, în valoare de aproape 5.000.000 de euro, în favoarea nașului său și a unui primar PSD din județul Giurgiu.

Licitația urma să aibă loc la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu, entitate aflată sub controlul lui Marian Mina, dar cu tot scandalul generat de modul șmecheresc de atribuire, contractul a fost încredințat unei firme controversate girate și agreate de tandemul Mina-Bădălău, intrând în vizorul DNA.

Șmecheria de atribuire cu forța majoră

Pe data de 19 noiembrie 2019, DGASPC Giurgiu condusă de Cătălin Marius Șerban Lupu, fost candidat PRU la Senat, a anunțat că dintre cei patru ofertanți prezenți la licitație, „oferta declarată câștigătoare, respectiv admisibilă, a fost cea prezentată de către SC „La Maradona Impex” SRL, al cărei preț este de 1.429.369,20 de lei”. Însă, prețul de adjudecare a licitației, care înseamnă vreo 300.000 de euro, este doar pentru trei luni de zile, deși contractul-cadru este pe patru ani. Adjudecarea s-a făcut cam pe lângă lege, întrucât alineatul 4 al articolului 64 din Legea nr. 395/2016 prevede că trebuie să se treacă prețul și în procesul-verbal, iarla ședința de deschiderea a ofertelor doar membrii comisiei aveau drept de participare, împreună cu ofertanții. DGASPC Giurgiu, avându-l ca director general pe Cătălin Lupu, n-a respectat aceste prevederi și a atribuit contractul firmei mai sus menționate, pentru patru ani. Toată afacerea a ieșit la iveală la ultima ședintă a Consiliului Județean Giurgiu, unde directorul Lupu a precizat foarte clar că acest contract a fost atribuit, pe 25 februarie 2020, firmei „La Maradona Impex”. Ca atare, DGASPC Giurgiu va deconta către firma respective firmă, din banii Consiliului Județean Giurgiu, suma totală de 4.800.000 de euro pentru serviciul de catering destinat asistaților sociali din evidența direcției. Firma în care CJ Giurgiu va pompa bani timp de patru ani este controlată de primarul PSD de la Valea Dragului, Marian Mototolea, care se află sub control judiciar fiind acuzat de procurorii DNA de patru infracțiuni de luare de mită în dosarul permiselor ilegale din Giurgiu.

De la Maradona, via Mototolea, către DNA

PUTEREA a semnalat că firma câștigătoare, SC “„La Maradona Impex” SRL, are doi asociați, Mihai Costin Dascălu și, Marian Mototolea, primarul PSD de la Valea Dragului. Mototolea mai deține și o societate de transport persoane, ale cărei microbuze ajung și în Capitală. La rândul său, Mihai Costin Dascălu este un apropiat al lui Gabriel Bădălău, fiului baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, cei doi fiind implicați în mai mute afaceri controversate, aflate în vizorul Poliției și al DNA.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, această firmă are sediul social în Sectorul 4 din București, având declarat ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”.  Firma  are doar doi angajați, la cele trei puncte de lucru declarate, precum și două mașini. La Ministerul Finanțelor, firma a declarat că a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 867.765 de lei, dar a înregistrat pierderi de 112.049 de lei. Cu toate că firma câștigătoare nu a avea nicio o experiență în domeniul serviciilor de catering, DGASPC Giurgiu, aflată sub tutelă CJ Giurgiu condus de Marian Mina, finul lui Niculae Bădălău, a atribuit acest contract uriaș firmei controlate de primarul cercetat de DNA și prietenul lui Bădălău junior. Mai trebuie subliniat faptul că, la nunta lui Marian Mina, din 2015, unde naș a fost Niculae Bădălău, printre invitați s-a aflat și primarul de la Valea Dragului, Marian Mototolea.

Potrivit informațiilor noastre, în urmă cu câteva zile, directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu a stat câteva ore la DNA ca să dea explicații pentru atribuirea acestui contract. După această întrevedere, omul impus de Mina la șefia DGASPC Giurgiu a ieșit foarte palid și de atunci le-a spus unor apropiați că are insomnii.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *