ANUNȚUL lui Iohannis privind Evaluarea naţională şi Bacalaureatul 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că examenele de Evaluare naţională (clasa a VIII-a) şi de Bacalaureat (clasa a XII-a) se vor organiza conform calendarului deja stabilit, deşi au existat opinii conform cărora ar fi fost necesară o echivalare cu notele de la clasă, pentru evitarea riscului infectării cu COVID-19. Pentru a nu discrimina elevii care ar putea fi bolnavi sau în izolare în perioada examenelor, acestea vor fi organizate în două sesiuni.

“O temă foarte importantă pentru mulți elevi și părinți este cea a examenelor naționale. Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate. Evaluarea națională se va face începând cu 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm.

Este posibil să fie copii care sunt bolnavi. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră. Acești copii am considerat că trebuie să primească aceeași șansă.

Pentru copiii bolnavi, gășiți cu febră, pentru cei izolaţi cu familia sau în carantină, se organizează o a doua sesiune de Evaluare națională, începând cu 29 iunie. În privința Bacalaureatului, cu siguranţă este posibil și aici să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva pauşal chestiunea, se va organiza ca si în alți ani a doua sesiune de Bacalaureat în august”, a declarat Iohannis.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *