Ce se întâmplă cu cei care vor merge în Marea BRITANIE din 8 iunie

Ministrul britanic de interne, Priti Patel, a confirmat că, începând cu 8 iunie, cei care sosesc în Marea Britanie vor fi obligaţi să se autoizoleze pentru două săptămâni.

Priti Patel a subliniat că autorităţile britanice vor efectua verificări pentru a se asigura că străinii se conformează regulilor. Toţi care vor fi găsiţi încălcând carantina vor plăti o amendă de 1.200 de dolari. De la aceste măsuri sunt exceptate persoanele care vin din Irlanda, şoferii de camioane, personalul medical şi oficialii vamali francezi, conform BBC.

Franța s-a enervat

“Luăm notă de decizia guvernului britanic şi o regretăm”, a reacţionat  ministrul de interne francez, în timp ce Regatul Unit a anunţat impunerea carantinei pentru persoanele care sosesc din străinătate. “Franţa este gata să pună în aplicare o măsură de reciprocitate imediat ce sistemul va intra efectiv în vigoare de partea britanică”, a adăugat ministrul de interne francez, Place Beauvau.

Anterior, Franța anunțase aplicarea măsurii „carantinei voluntare”, începând de luni, pentru persoanele venite din Spania, ţară care de asemenea a instituit carantina la domiciliu în cazul persoanelor venite din străinătate.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *