UPDATE. Șeful Poliției de Frontieră și-a dat DEMISIA. Care sunt motivele şi cine îi va lua locul

Șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, și-a dat demisia, joi după amiază. Acesta și-a înaintat cererea Ministrului de Interne, Marcel Vela, transmite Digi24.

UPDATE 17.12. ”Ca urmare a evaluării situaţiei operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a domnului chestor general de poliţie Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofiţerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a aprobat solicitarea de demarare a formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne. 

Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat, chestorul general de poliție Ioan Buda și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

“La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne”, se arată în comunicat.

Demisia sa vine, totuși, în contextul în care, în primele zile de la încetarea stării de urgență, Vama Nădlac a fost luată cu asalt de mii de români care au intrat în țară.

Haosul din Vamă a ținut prima pagină a presei din țară și nu numai, oamenii fiind revoltați după ore întregi petrecute la intrarea în țară. 

Ioan Buda are 54 de ani şi a ocupat funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră în perioada 2010-2015, ca apoi să fie, până în 2016, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. A revenit la finalul anului 2016 în funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră.

Buda a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca şi are şi o diplomă de studii juridice eliberată de Universitatea Oradea, unde a urmat un curs postuniversitar de Drept Penal şi un master în Administraţie Publică. În 2004-2005, a urmat un curs postuniversitar în management la Academia de Politie “Alexandru I. Cuza” şi tot aici a făcut un master în Managementul Strategic al Afacerilor Interne. În 2010, Ioan Buda a făcut un master la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” – Facultatea de Comandă şi Stat Major.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *