Noi puncte de trecere a frontierei, deschise la granița cu Ungaria

Începând de astăzi, de la ora 6:00, la granița româno-ungară, traficul de autoturisme și cel de persoane se realizează prin 10 puncte de trecere a frontierei, a anunțat miercuri seară Poliția de frontieră, printr-un comunicat.

Astfel, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieşire în / din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state sunt deschise următoarele puncte de frontieră: Petea și Urziceni (judeţul Satu Mare), Valea lui Mihai, Borş și Salonta din judeţul Bihor, Vărşand, Turnu, Nădlac I și Nădlac II din judeţul Arad, respectiv Cenad  judeţul Timiş. 

Intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată, informează Poliția de Frontieră.

În decursul zilei de ieri,  prin PTF Nădlac I au intrat în România  3.745 de persoane (dintre care 1.200 pietoni) şi 792 mijloace de transport. De asemenea, la ieşirea din ţară s-au prezentat 1.705 persoane cu 478 mijloace de transport pentru efectuarea controlului de frontieră, a anunțat aseară Poliția de Frontieră Arad. 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *