Există o speranță că vom putea pleca în vacanță la vecini mai repede decât ne așteptam.

Circulația persoanelor între Bulgaria, Grecia și Serbia va fi permisă de la 1 iunie, fără obligativitatea perioadei de carantină de 14 zile. Anunţul a fost făcut de premierul bulgar, Boiko Borisov, care nu a mai aşteptat şi decizia României.

Persoanele care călătoresc între aceste țări vor mai avea nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că nu prezintă simptome de COVID-19.

România s-ar putea alătură în curând acestui proiect. Cele patru țări vor pune la punct ultimele detaliisăptămâna viitoare.

Plajele de vis din insulele grecești, plimbările cu catamaranul sau vaporașul pe apele turcoaz ale Marii Egee sau serviciile all inclusive din hotelurile bulgărești sunt vii în mintea multor români acum, după două luni de izolare totală.

Mulți români au fost nevoiți să își amâne vacanțele

La ele visează mai ales cei care au avut programate vacanțe în aceste locuri și care din cauza pandemiei au fost nevoiți să le reprogrameze.

Cosmin Vasile, reprezentant agenție turism: „Pentru noi, sezonul în Grecia ar fi trebuit să înceapă de undeva de la jumătatea lunii maI. Am venit cu variante de reprogramare pentru partea a doua a sezonului. Mulți au ales să se mute pentru final de august, septembrie sau chiar au fost persoane care au dorit reprogramare mai în sezon, în iulie”.

Din totalul vacanțelor din acest sezon estival, în jur de 20% au fost reprogramate după jumătatea lunii iunie. Au fost și turiști – puțini la număr însă – care și-au mutat concediile în 2021.

Plajele din Grecia s-au redeschis

În Grecia s-au deschis plajele cu asigurarea unei distanțe de siguranță între șezlonguri și cu păstrarea unor norme stricte de igienă.

Cafenelele și restaurantele se redeschid de asemenea de la 1 iunie dar va fi permisă doar servirea la terase în aer liber.

Mesele trebuie așezate la 2 metri distanță una de alta, iar la o masă vor putea sta maximum 4 persoane.

Și Bulgaria intenționează să repornească turismul de la 1 iunie de asemenea cu păstrarea regulilor de distanțare socială și a măsurilor antiepidemice.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *