Ministrul Marcel Vela, făcut KO de …Direcția de Informare și Relații Publice a Ministerului de Interne

Înverșunarea cu care președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a insistat să se joace meciurile din campionatul intern, deși în toată Europa s-au oprit competițiile, era în totală contradicție cu prevederile legale impuse de starea de urgență instituită după declanșarea epidemiei de COVID-19.

Dar, cu toate acestea, el a propus și Consiliul de Administrație al FRH a aprobat, în data de 4 mai 2020, în plină stare de urgență, reluarea competiției interne imediat după încheierea stării de urgență.

Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului impuseseră cu totul alte reguli, prin care nu se mai putea relua nicio competiție sportivă pe o perioadă de cel puțin o lună de zile. Ca atare, PUTEREA a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în calitatea sa de comandant al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să precizeze dacă prin această hotarâre a CA de la FRH s-au încălcat sau nu prevederile legale în vigoare, mai ales cele referitoare la perioada stării de urgență. Însă, răspunsul primit la această solicitare depășește orice imaginație și demonstraeză o prostie fără margini și un amatorism comunicațional incredibil, evidențiind și faptul că ministrul Marcel Vela este doar o marionetă a celor din subordinea sa.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Interne pe data de 06.05.2020, redirecționată spre soluționare către Clubul Sportiv Dinamo…vă cumunicăm următoarele…”, se menționează în răspunsul CS Dinamo București (vezi răspunsul în facsmil). Ce treabă are CS Dinamo București cu aspectul ce viza Ministerul Afacerilor Interne privind încălcarea sau nu a stării de urgență de către FRH? Niciunul! Doar secția de handbal a clubul Dinamo are relație sportivă cu FRH și nicidecum Ministerul de Interne. Incredibil, dar adevărat! Mai mult, CS Dinamo a răspuns în numele FRH ca și cum ar fi PR-ul federației, sau poate este avocatul federației, pe blat, că oficial nu se poate.

Practic, prin acest răspuns se demonstrează că Marcel Vela habar nu are despre ce se întâmplă în subordinea sa, iar armata de oameni de la Direcția de Informare și Relații Publice, având în frunte trei directori, doi comisari șefi de poliție și un chestor, taie frunză la câini pe bani mulți. Poate, totuși, cei de la Direcția de Informare și Relații Publice a MAI ar fi trebuit să știe că Grupul de Comuincare Strategică a comunicat oficial că săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor este faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Dar, de ce să se complice subalternii lui Vela, de la Direcția de Informare și Relații Publice, când se poate dormi bine pe bani publici, chiar și pe timpul stării de urgență!

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *