PLAN. Germania va ridica avertismentul de călătorie și va încheia controalele la frontieră pe 15 iunie

Germania va ridica avertismentul de călătorii  și va încheia controalele la frontieră pe 15 iunie. Planul vizează să facă posibilă o călătorie de vară, dar ar putea fi deraiat de un al doilea val de infecții.

Germania intenționează să ridice restricțiile de călătorie începând cu 15 iunie

Germania intenționează să ușureze restricțiile de călătorie în străinătate începând cu 15 iunie, a declarat luni ministrul de Externe, Heiko Maas, potrivit Politico Europe.

Vorbind reporterilor după o videoconferință cu miniștrii de Externe care reprezintă destinațiile populare de vară ale UE, Maas a spus că, având în vedere numărul îmbunătățit al infecției în multe țări, un avertisment general de călătorie care acoperă întreaga lume nu mai este meritat.

Ministerul german de Interne a anunțat săptămâna trecută că regulile de carantină nu se vor mai aplica începând cu 15 iunie pentru persoanele sosite din țările UE, U.K. și zona Schengen.

„Sperăm că pe 15 iunie vom putea înlocui avertismentul general de călătorie cu sfaturi de călătorie”, a spus Maas, adăugând că orice astfel de sfat va fi coordonat cu țările respective, în timp ce „prioritatea principală este sănătatea oaspeților și gazdelor. ”

Observațiile ministrului urmăresc o speculație sporită cu privire la posibilitatea ca sezonul vacanței de vară în Europa să fie posibil, având în vedere pandemia coronavirusului.

Vacanțele nu vor mai arăta la fel

Maas a spus că, în timp ce va exista o călătorie de vară în UE, excursiile de vacanță din acest an „probabil nu vor avea prea multe de-a face cu vacanțele pe care le-ați cunoscut”. El a avertizat că călătorii ar trebui să se aștepte la restricții peste tot, de la baruri și restaurante, la plaje și centre orașe.

El a mai spus că anumite restricții vor fi reimpozite dacă ar exista semne ale unui al doilea val de infecții.

Răspunzând la întrebări, Maas a spus că germanii nu ar trebui să ia 15 iunie ca „data când toată lumea ar trebui să plece în vacanță”, ci mai degrabă un reper prudent care vizează facilitarea planificării pentru turiștii potențiali.

Într-o vizită la frontiera germano-austriacă, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat că, dacă va fi continuată îmbunătățirea combaterii infecțiilor, „ne vom strădui să realizăm obiectivul eliminării complete a controalelor la frontieră după 15 iunie.”

„Acest lucru necesită să rămânem disciplinați și atenți”, a spus el.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *