NU vei fi singur: Ce vei avea în hotel dacă vrei vacanță în Turcia

Industria turismului, care a generat venituri de 34,5 miliarde de dolari în 2019, rămâne un sector cheie în Turcia inclusiv în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19.

Guvernul de la Ankara a început de curând să lucreze la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai, după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează pentru credincioşii musulmani sfârşitul Ramadanului. Astfel, în Antalya au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020 prin adaptarea unităţilor de cazare la o serie de măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus.

Fără bufet

Guvernul de la Ankara vizează revenirea ţării la “noua normalitate” până în luna iulie. Hotelurile vor putea să se redeschidă dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy, potrivit Agerpres.

Dispoziţiile guvernamentale includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele. Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca a declarat, în această săptămână, că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru covid înainte de a intra în Turcia.  

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *