În curând: Ce începe să facă Google Ghrome

„Am descoperit recent că o fracțiune din 1% dintre reclame consumă o proporție prea mare de resurse ale dispozitivului, precum baterie sau date mobile, fără ca utilizatorul să cunoască acest lucru”.

Aceasta spune managerul de produs din echipa Google Chrome, Marshall Vale. Astfel, browser-ul Google Chrome va începe să blocheze reclamele care consumă resurse suplimentare din august, a anunțat compania, potrivit The Verge. Măsura va avea ca efect o durată de viață mai lungă a bateriei, dar și o reducere a datelor consumate pe fiecare site.

Prost programate

„Aceste reclame (precum cele care minează pentru criptomonede, sunt prost programate sau neoptimizate pentru consumul de date) pot descărca bateria, supraîncărca rețelele și așa solicitate și pot costa bani”, a continuat el.

Dacă o reclamă consumă prea multe resurse, Chrome va afișa o eroare în locul în care s-ar fi aflat reclama. Utilizatorii care au ultima versiune de Google Chrome pot bloca deja aceste reclame, prin funcția „Heavy Ad Intervention”, însă funcția va deveni standard de la finalul lunii august 2020.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *