Marcel Ciolacu, mesaj ferm: ”Orban să își dea DEMISIA luni”

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că premierul Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia luni.

“Președintele Iohannis a anunțat acum trei săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgență. Dacă pentru emiterea stării de urgență exista un cadru legislativ, pentru emiterea stării de alertă nu exista acest cadru legislativ. Luni, respectiv acum 2 zile, la ora 15, Guvernul României a trimis acest proiect de lege. E de nepermis o întârziere de trei săptămâni. În momentul în care președintele a anunțat că nu va mai prelungi, ei știau că nu există cadru legislativ și ar fi trebuit să înainteze asta Parlamentului. Parlamentul, Senatul și Camera Deputaților au votat în două zile. Marți și miercuri. Au încercat să forțeze o încălcare a Constituției. Una e să încalci Constituția fără să-ți dai seama, alta e să o încalci voit. Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă pentru ca să nu emită iar o stare de urgență președintele pentru aceste trei zile”.

Șeful Camerei Deputaților spune că premierul Orban ar trebui să-și dea demisia din funcție.

“Luni ar fi de bun simț ca domnul Orban să-și dea demisia. E de nepermis să ai o astfel de scăpare la un asemenea nivel. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile, de când ne luptăm cu această pandemie, în care lucrurile nu funcționează, se iau întârziat, dar nu când te joci cu viețile oamenilor. Să lași un vid legislativ de trei zile și nimeni să nu-și dea demisia sau să nu fie responsabil”, a afirmat Ciolacu la Antena3.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *