De ce sunt turcii IZOLAȚI din nou

“Între 16 şi 19 mai, va fi în vigoare o interdicţie de ieşire pe stradă”, a spus Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs adresat naţiunii la finalul unui consiliu de miniştri la Istanbul.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat deja patru noi zile de izolare, începând de sâmbătă, pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Măsurile restrictive vor fi ridicate progresiv, a precizat Erdogan, citat de AFP.

Guvernul turc le-a interzis, în ultima lună, locuitorilor să iasă din casă în weekend, măsura fiind luată pentru evitarea adunărilor. Erdogan a subliniat că măsurile vor fi relaxate treptat.

Să nu iasă din casă cu faţa neacoperită

De exemplu, persoanele de peste 65 de ani, izolate la domiciliu începând cu 21 martie, vor putea să iasă, din nou, timp de patru ore, duminica viitoare, după o măsură similară luată pentru weekendul trecut. Preşedintele Erdogan le-a cerut turcilor să nu iasă din casă cu faţa neacoperită, spunând că circa 450 de milioane de măşti chirurgicale au fost distribuite până acum. Turcia a înregistrat oficial aproape 140.000 de cazuri de noul coronavirus şi peste 3.800 de decese, conform celui mai recent bilanţ, publicat luni.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *