“Cine o va opri pe Angela Merkel?”

Michael Zammit Tabona, ambasadorul Maltei în Finlanda, a demisionat după ce a comparat-o pe Angela Merkel cu Adolf Hitler.

Michael Zammit Tabona a scris vineri într-o postare pe Facebook, la aniversarea a 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa: „Acum 75 de ani l-am oprit pe Hitler. Cine o va opri pe Angela Merkel? Ea a împlinit visul lui Hitler! Să controleze Europa”. Potrivit Time of Malta, autorităţile malteze şi-au cerut scuze Germaniei. „Când a acceptat demisia ambasadorului cu efect imediat, ministrul Evarist Bartolo a subliniat că afirmaţiile ambasadorului cu privire la cancelarul german Angela Merkel nu sunt reprezentative pentru prietenia şi respectul reciproc dintre Malta şi Germania”, se arată într-un comunicat.

Potrivit jurnalistului de investigaţie Matthew Caruana Galizia, fiul lui Daphne Caruana Galizia – jurnalista asasinată în octombrie 2017-, ambasadorul a fost numit în post după ce a sprijinit financiar Partidul Laburist, aflat la putere în Malta.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *