Mor românii de frică? PĂREREA psihiatrului

Un reputat psihiatru a analizat situația românilor închiși în casă din cauza coronavirusului. Se pare că oamenii au înțeles gravitatea situației. Pot face boala după un contact involuntar, dar se imunizează. Însă se pare că…mor de frică.Ce e de făcut?

„Omul nu este doar materie biolgică, ci și suflet”, a declarat psihiatrul și  profesorul Aurel Romila, pentru Q Magazine. „Epidemiologia, adică disciplina medicală a răspândirii bolilor contagioase a dovedit prin adevărul ei extrem de simplu că apărarea stă în distanțare fizică și dezinfecție, a spus profesorul Romila.

De asemenea psihiatrul a mai adăugat că mai e nevoie de multe altele, în acest sens. “Antropologic, omul nu e numai biologie, ci și psihic care s-a dezvoltat în spirit, suflet, credință și Dumnezeu. Și atunci, peste imunitatea biologică, stă rezistența sufletească. Până la urmă, asta face diferența și asta e educația psihologică a viitorului, pe lângă esențiala vaccinare. Numai așa vom fi oameni, ne vom suporta și ajuta si atunci urgența devine o rigoare disciplinară și nu o frică de amendă. Psihologiii se vor adăuga preoților în viitor. De altfel Rudolph Steiner spunea că Christos conduce omul de la începuturi, chiar si pe Moise care a dat Decalogul. Antropologia a devenit după Steiner Antroposofie, iar teologia teosofie.

În concluzie, izolare, mască, dezinfecție, credință și educație sufletească, religioasă. Și vom fi oameni!”, a mai declarat pentru profesorul Romila.

Copiii trebuie să fie învățați să fie solidari, înainte de toate

Care mai este de părere și că această criză, însoțită de izolarea impusă, va schimba modul de educare al copiilor. „Copiii vor fi cei mai afectați dintre noi toți, pentru că obișnuiam să le dăm totul, să le facem viața ușoară, să îi superficializăm, adesea cu argumentul dragostei pentru ei. Pentru că părinții au fost săraci și au dus o viață cu lipsuri, le-au dat tot copiilor, uitându-se la ei ca la niște adulți care trebuiau să știe de toate și să aibă de toate. Însă tocmai din cauza acestui psihic slăbit aș putea spune, copiii sunt cei care au înțeles cel mai puțin perioada aceasta de privațiuni, mai ales că ei nu înțeleg lupta cu acest dușman invizibil, virusul. Mai toți cred că părinții lor fie nu se pricep, fie nu înțeleg.

Viitorul acestor copii ar trebui să fie orientat spre a face din ei oameni sociali, cultivându-li-se o sănătate morală, sentimente de empatie și o anumită măsură în toate dorințele, impulsurile și libertățile lor. Copiii trebuie să fie învățați să fie solidari, înainte de toate”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *