Ministrul de Interne anunță măsurile de RELAXARE de după 15 mai

Noile reguli care se vor aplica din 15 mai ar putea să fie publicate pe site-ul MAI vineri seară. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, la Antena3.

Conform unor surse, spațiile aglomerate, precum terasele, bisericile, poate chiar mall-urile se vor redeschide o lună mai târziu, în 15 iunie.

“S-ar putea ca măsurile care se propun a fi luate din data de 15 mai să fie puse pe site chiar din această seară. Noi dorim să vedem și feedback-ul și tot ceea ce ține percepția populației, de percepția epidemiologilor, de analiza infecționiștilor, de reacția instituțiilor, astfel încât, până săptămâna viitoare când vom întra în starea de alertă să armonizăm și să structurăm o formă finală”, a spus Marcel Vela.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că se ia în calcul redeschiderea biserilor, mai ales că se apropie vara, iar slujbele ar putea fi oficiate în aer liber, în primă fază.

”Cel mai probabil, când va fi permisă, oficierea slujbelor nu se va putea face în spații închise, ci în afara bisericilor. Vine vara și se vor putea organiza în bune condiții afară, cu respectarea măsurilor sanitare, cu portul măștii”, a spus, joi, Ludovic Orban, aflat în vizită la Mioveni la fabrica Dacia-Renault.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *