Spionajul german pune la îndoială, într-o notă adresată ministrului Apărării, acuzaţiile SUA privind originea SARS-Cov-2 într-un laborator chinez şi denunţă o încercare de deturnare a atenţiei de la eşecurile Washingtonului în gestionarea pandemiei.

Săptămânalul german Der Spiegel scrie că serviciile germane de informaţii externe BND au cerut membrilor Alianţei ”Five Eyes”, din care fac parte agenţiile de informaţii din lumea anglo-saxonă – Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Australia şi Noua Zeelandă -, probe care să susţină aceste acuzaţii.

Niciunul dintre serviciile de spionaj din Alianţă nu a dorit să susţină acuzaţiile şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo, care a anunţat că Statele Unite deţin ”probe imense”, însă fără să aibă totdată ”certitudinea” că virusul provine dintr-un laborator chinez.

Nemții cred că americanii deturnează atenția de la propriile erori

Într-o notă adresată ministrului german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, BND mai afirmă că acuzaţiile americane sunt o tentativă a americanilor de deturnare a atenţiei de la ”propriile erori” comise de către preşedintele Donald Trump în gestionarea epidemiei Covid-19.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Guvernului german nu a răspuns imediat.

Statele Unite suspectează Laboratorul P4 al Institutului de Virusologie din Wuhan că se află la originea epidemiei, care a apărut în acest oraş din centrul Chinei şi care s-a răspândit în întreaga lume.

Marea majoritate a oamenilor de ştiinţă şi cercetătorilor sunt de acord că SARS-Cov-2 este de origine animală şi a apărut într-o piaţă în aer liber din Wuhan – închisă între timp – în care se vindea carne proaspătă şi animale vii.

”Gazda intermediară”, care a facilitat transmiterea virusului la om, nu a fost încă identificată.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *