ACUZAȚII grave la adresa conducerii DGA Bacău. Mai mulți angajați sunt infectați și internați în spital

Mai multe persoane s-au infectat cu Covid 19, trei dintre acestea fiind angajați ai Serviciului Județean Anticorupție Bacău, după ce șeful structurii ar fi ținut mai multe ședințe zilnice, în același birou, cu angajații, fără a respecta normele de distanțare. Acuzațiile sunt lansate de soția unuia dintre angajați, și ea infectată cu noul virus, de pe patul de spital, acolo unde a ajuns atât ea, cât și soțul și alți membri ai familiei.

„Această situație se datorează exclusiv comisarului șef Tamaș Marian, șeful DGA Bacău, care dând dovadă de iresponsabilitate, neprofesionalism și mania grandorii, de la apariția ordonanțelor militare a făcut 5/6 ședințe zilnice cu 7 persoane într-un birou de 7 mp, încălcând toate dispozițiile legale. Din cele 7 cadre, 3 au fost infectate și internate în spital. (…) Când vă scriu aceste rânduri, ceilalți 4 sunt la serviciu și printr-un test se poate stabili dacă sunt pozitivi”, a scris comisar șef Corina Neicuțescu, ofițer de poliție, soția angajatului Serviciului Anticorupție, într-o scrisoare adresată ministrului Administrației și Internelor.

Aceasta cere de pe patul de spital „măsuri legale” pentru a i se face „dreptate”, în caz contrar, aceasta și soțul fiind deciși să se pensioneze. „Ne îndoim de veridicitatea acuzațiilor”

Purtătorul de cuvânt al DGA, cms.șef Sarmizia Fetcu, a declarat pentru zdbc.ro că cei trei angajați care erau internați în spital au fost externați și se simt bine. „Serviciul Teritorial Bacău este operațional. Cei 4 angajați despre care doamna Neicuțescu spune că sunt infectați nu au prezentat simptome, însă, conform metodologiei au stat în izolare la domiciliu 14 zile, așadar nu există nici un risc. Cu toate acestea, conținutul sesizării va fi verificat per total, deși de îndoim de veridicitatea acuzațiilor”, a precizat purtătorul de cuvânt, conform ZiaruldeBacau

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *