Vela, apel la responsabilitatea românilor: Este extrem de important să nu avem o evoluție a bolii până la 15 mai

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că românii au dat dovadă de rsponsabilitate în minivacanța de 1 Mai, dar avertizează că „virusul nu se odihnește”, fiind foarte important ca în următoarele două săptămâni să nu avem o evoluție crescută a bolii, lucru care ar permite relaxarea anumitor restricții.

„Românii au fost foarte conștiincioși în perioada Sărbătorilor Pascale. Pot spune că și acum, în weekend-ul acesta de 1 Mai, au fost la fel de responsabili, lucru pentru care le mulțumesc tuturor”, a spus ministrul Marcel Vela, la RFI.

„Există șansa și perspectiva ca din 15 mai să se relaxeze unele lucruri, pentru că fiecare își dorește acest lucru, inclusiv eu, ca să fiu sincer”, a adăugat Vela.

„Problema este – și fac un apel la toată lumea că în următoarele două săptămâni, 14 zile, virusul nu se odihnește, adică nu stă relaxat că vine 15 mai și noi vom avea relaxări de anumite activități sau anumite acțiuni. În contextul acesta, este extrem, dar extrem de important ca în următoarele două săptămâni să nu avem o evoluție crescută a bolii în România, a cazurilor care se vor înregistra pe statistica din țara noastră”, a mai spus el.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *