Avertismentul doctorului Alexandru Rafila: "Nu cumpăraţi REMDESIVIR de pe internet". Medicamentul a fost autorizat în SUA ca tratament pentru Covid-19

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19. Şi asta deoarece produsul cu pricina în mod sigur este contrafăcut. Acest medicament s-ar găsi în farmacii, ci oricum acesta se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, şi numai pacienţilor în stare critică.

De altfel, Rafila pare destul de rezervat în privinţa eficienţei acestui medicament în tratarea Covid-19, arătând că informaţiile sunt contradictorii, nu au fost făcute suficiente studii şi, spune profesorul, trebuie luat în calcul şi factorul politic şi economic care apare în recomandarea acestei terapii.

„Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgenţă de agenţia americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numeşte enzima respectivă, şi acţionează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecţiei cu virusul Ebola. A mai fost utilizat şi în alte infecţii produse de alte tipuri de coronavirus şi acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecţia cu noul coronavirus”, a explicat Alexandru Rafila, sâmbătă seară, la Digi24.

„N-aş spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea aşteaptă un medicament care să rezolve problema pacienţilor cu forme grave şi aşteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de aşteptare”, a mai punctat profesorul Rafila, adăugând că e bine că avem un medicament, că există un astfel de tratament care a dat rezultate şi care, în opinia sa, chiar dacă a fost autorizat în SUA, va continua să fie testat.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *