USLIP: “Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă”. Soluţia propusă

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi este de părere că examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională nu pot fi organizate în această vară în condiţii de siguranţă, deoarece riscul de infectare al elevilor şi al cadrelor didactice cu noul coronavirus va fi foarte ridicat. Vin şi cu o propunere salvatoare: echivalarea celor două examene cu media anilor de studii.

”Aşa cum se ştie, USLIP IAŞI a adresat un set de întrebări Prim Ministrului şi Preşedintelui României, domnii Ludovic Orban, respectiv Klaus Iohannis. Administraţia Prezidenţială a înaintat Memoriul către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de unde se aşteaptă un răspuns. USLIP IAŞI îşi menţine cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat”, anunţă organizaţia sindicală, citată de News.ro.

Conform sindicaliştilor, există deja îngrijorare profundă din partea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice cu privire la acest aspect. ”În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educaţiei, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post naţional de televiziune că “sănătatea elevilor şi a profesorilor este cea mai importantă!”. Această axiomă nu se potriveşte însă cu intenţia declarată în aceeaşi intervenţie televizată, de a organiza totuşi examenele în lunile iunie şi iulie”, spun reprezentanţii USLIP.

Potrivit acestora, mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională. ”Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opţiune fezabilă de a ieşi din această dilemă”, spun sindicaliştii.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat că Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja. Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *